Blog News

Dekbed kopen

Er zijn veel verschillende soorten om uit te kiezen bij een dekbed kopen, elk met zijn voor- en nadelen. Holle vezels en veren en dons zijn de twee meest populaire opties, maar je vindt ook dekbedden van microvezel, wol en zijde. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van het type vulling, de tog-waarde – die verwijst naar de effectiviteit van de thermische isolatie van een materiaal, met behulp van een oplopende schaal, variërend van koele en lichtgewicht laaghangende dekbedden van 1,5 en 3 tog, tot de extra gezellige 15 -tog-dekbed – de grootte en vele andere kenmerken, wat betekent dat sommige dekbedden slechts €20 kunnen kosten, terwijl andere meer dan €700 kunnen kosten. En aangezien comfort subjectief is, is wat voor jou gezellig aanvoelt, misschien niet voor iedereen ideaal. Lees verder voor onze deskundige tips om je te helpen beslissen welk dekbed kopen het beste idee is voor jou, de voor- en nadelen of elk, en of een anti-allergie-optie het beste voor u zou kunnen zijn.

Holle-vezeldekbedden: voor- en nadelen
Voordelen: betaalbaar; mag in de wasmachine; sommige zijn hypoallergeen. Nadelen: gaan niet zo lang mee als duurdere dekbedden; vulling kan samenklonteren. Hollowfibre-dekbedden zijn het populairst – meer dan 40% kiest ervoor om deze duurzame, <a href=”https://www.matrasaanbiedingen.nl/”>betaalbare dekbedden</a> te kopen. Hollowfibre is een synthetisch materiaal dat goed kan zijn voor mensen met allergieën omdat het hypoallergeen is. In tegenstelling tot donzen dekbedden kunnen deze regelmatig in de machine worden gewassen, waardoor ze gemakkelijk te onderhouden zijn. Ze kunnen hun tog-waarde sneller verliezen dan natuurlijke alternatieven en gaan daarom niet zo lang mee, hoewel een holle-vezel-dekbed, mits goed verzorgd, nog steeds minstens vijf jaar meegaat. Dekbedden met natuurlijke vullingen zoals veren en dons, of zijde, kunnen wel tien jaar meegaan.

Donzen dekbed kopen: voor- en nadelen
Voordelen: houdt warmte vast; voorkomt oververhitting; gaat langer mee dan synthetische stoffen, mits goed verzorgd. Nadelen: duurder dan holle vezel; moet professioneel worden gewassen; sommige mensen kunnen allergisch zijn voor de vulling. Meer dan 33% van de mensen kiezen voor donzen en veren <a href=”https://www.shopenvergelijk.nl/product-categorie/slapen/dekbedden/”>dekbedden</a>, waardoor het de op een na populairste optie is. Geen wonder: deze lichtgewicht, knusse dekbedden houden de warmte goed vast, maar helpen je toch om oververhitting te voorkomen. En als ze goed worden verzorgd, gaan ze veel langer mee dan alternatieven voor synthetische vezels.

Andere opties voor dekbed kopen – Wollen dekbedden
Voordelen: Houdt warmte vast; voorkomt oververhitting; bestand tegen veel voorkomende allergenen zoals huisstofmijt. Nadelen: kunnen duurder zijn; moeten voorzichtig worden gewassen op een lage temperatuur; kan plat lijken in vergelijking met andere vullingen. Wol is een minder gebruikelijke keuze voor dekbedvulling. Het is vergelijkbaar geprijsd als veren en dons, en uitstekend in het vasthouden van warme lucht, houdt je warm als het koud is en verwijdert warmte en vocht als je warm bent. In tegenstelling tot veren en dons is het van nature hypoallergeen en bestand tegen huisstofmijt. Wol is hernieuwbaar, duurzaam en biologisch afbreekbaar, dus beter voor het milieu dan holle vezels. Lokaal geproduceerde wol wordt meestal op een meer humane manier van schapen gehaald dan veren en dons van eenden en ganzen, maar het is altijd de moeite waard om bij de fabrikant en de detailhandelaar na te gaan wat hun beleid inzake ethische inkoop is. Je moet echter voorzichtig zijn bij het verzorgen van een wollen dekbed – te vaak wassen en op een te hoge temperatuur zal de levensduur ervan verkorten. Bovendien geeft een dekbedovertrek een sfeer in de <a href=”https://www.onsinterieur.nl/category/slaapkamer/”>slaapkamer</a>.

Gerelateerde berichten