Steeds meer mensen gaan voor pvc vloeren
Blog

Steeds meer mensen gaan voor pvc vloeren

Wat zijn pvc vloeren?

Het zijn een soort synthetische vloeren die je grote voordelen en veelzijdigheid kunnen bieden. Het lijkt enigszins op linoleumvloeren en wordt beschouwd als een populaire vloerkeuze voor keukens en badkamers. Het biedt een grote duurzaamheid en stabiliteit vanwege zijn water- en vlekbestendige eigenschappen. Een aantal vorderingen in de loop der jaren hebben geresulteerd in een verscheidenheid aan aantrekkelijke, economische en betaalbare pvc vloeren die je ruimschoots de gelegenheid geven om de verschillende stijlen van pvc vloeren af ​​te stemmen op andere elementen van je interieurontwerp.

Waar zijn ze van gemaakt?

Ze zijn een synthetisch materiaal gemaakt van polyvinylchloride (PVC) samen met een paar andere verbindingen die zijn toegevoegd om de platen hun vereiste hardheid, kleur en flexibiliteit te geven. De bovenste slijtlaag is samengesteld uit een heldere coating op urethaanbasis.

Wat maakt pvc vloeren zo populair en uniek?

Laten we eens kijken waarom ze zo gewild zijn – niet alleen bij huiseigenaren, maar ook op commerciële en industriële plaatsen.

1. Tuff Shield-technologie.
Ze hebben een bovenlaag van bescherming. Deze technologie is cruciaal om ervoor te zorgen dat de vloer bestand is tegen krassen door als een beschermend schild te fungeren. Dit draagt ​​bij aan de duurzaamheid van de vloer en zorgt ervoor dat deze lang meegaat.

2. Dimensionale stabiliteit
Laten we nu eens kijken naar de binnenkant van de vloer. De middelste laag zorgt voor de stabiliteit die de plaatsing van de vloer mogelijk maakt. Deze vormvastheid is wat het materiaal helpt om zijn oorspronkelijke vorm te behouden, vooral wanneer het is blootgesteld aan harde omgevingsveranderingen,

3. Vergrendelingsmechanisme voor eenvoudige installatie
Ten slotte zorgt het vergrendelingsmechanisme van de pvc vloeren ervoor dat ze tegen elkaar vergrendeld blijven wanneer ze zijn geïnstalleerd. Dit voorkomt dat het opengaat of dat er snel water in de vloer sijpelt, waardoor het bijzonder duurzaam en waterafstotend is.

Soorten vloeren van pvc
Pvc is er in verschillende soorten, ontwerpen, kleuren en texturen. Je hebt een breed scala aan opties in pvc als het gaat om het uiterlijk, variërend van houten vloeren tot vloeren met keramiek-look. Deze verschillende ontwerpen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen om bij de verschillende elementen van elk interieurontwerp te passen. Vloeren van pvc zijn er in drie hoofdtypen die verder worden beschreven in de volgende secties:

Pvc planken
Wil je de uitstraling van een hardhouten vloer, dan zijn pvc-planken de juiste keuze. Pvc-plankenvloeren bootsen echte hardhouten vloeren na vanwege hun diepe textuur en rijkdom. Ze hebben verschillende afwerkingen en kleuren waaruit je kan kiezen, afhankelijk van het soort hout dat je wilt nabootsen.

Pvc vellen
Platen zijn veel breder en groter dan planken en worden geleverd in de vorm van rollen die 3 of 6 meter breed zijn. Ze zijn meestal de dunste van alle pvc varianten – variërend van 2 mm tot 3 mm. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, texturen en patronen, zodat ze je verschillende ontwerpopties bieden.

Pvc tegels
Als je tegen een betaalbare prijs een keramische tegel-look in je huis wilt krijgen, dan zijn pvc tegels bij uitstek geschikt voor jou. Omdat ze zijn gemaakt door meerdere lagen vinyl van dezelfde kleur samen te voegen, worden ze steviger en duurzamer.

Gerelateerde berichten