Bluetooth speakers
Blog

Bluetooth speakers: wat zijn de voordelen?

Zou jij het liefste op iedere plek mogelijk muziek luisteren, zonder gelimiteerd te worden door een draad? Dan is het een goed idee om je eens te verdiepen in de wereld van bluetooth speakers. Met deze speakers kun je namelijk overal draadloos naar je favoriete muziek of podcasts luisteren. Ben je benieuwd geworden? Lees dan vooral verder, want in deze tekst vertellen we je wat een bluetooth speaker is, wat de voordelen zijn en welke merken het beste zijn.

Wat is een bluetooth speaker?

Voordat we je gaan vertellen waarom je een bluetooth speaker moet hebben, is het handig als we eerst uitleggen wat een bluetooth speaker precies is. Een bluetooth speaker is een speaker die een connectie maakt met apparaten via bluetooth. Deze verbinding is geheel draadloos. Bijna iedere smartphone of tablet heeft wel een bluetooth functie, waarmee je het apparaat gemakkelijk kunt verbinden met de speaker. Hiervoor hoef je alleen maar bluetooth in te schakelen op het apparaat en de speaker aan te klikken. Als je dit hebt gedaan kun je overal waar je maar wilt muziek luisteren.

Wat zijn de voordelen van een bluetooth speaker?

Nu je weet wat een bluetooth speaker is, kunnen we beginnen met de voordelen. Er zitten namelijk erg veel voordelen aan zo’n speaker.

Draadloos muziek luisteren

We hebben hem hiervoor al genoemd, maar het is wel het voornaamste voordeel: je kunt met een bluetooth speaker draadloos muziek streamen. Er komt geen enkel kabeltje aan te pas, behalve misschien de oplaadkabel van de speaker zelf. Hierdoor kun je de speaker overal neerzetten waar je maar wil, van de keuken tot in de tuin. Ook kun je gewoon met je smartphone of tablet rondlopen terwijl de speaker muziek afspeelt vanaf dit apparaat. Wel moet je hiermee rekening houden met het bereik van de speaker.

Meenemen op reis

Doordat een bluetooth speaker draadloos is en overal werkt, kun je hem makkelijk meenemen op reis. Hoe fijn is het namelijk als je muziek hebt op het strand, de camping, in het park of in je vakantiehuisje? Daarnaast kun je de speaker zelfs gebruiken in de auto, als deze zelf geen bluetooth connectie heeft.

Bellen via de speaker

Wanneer je met je telefoon verbonden bent met de speaker, kun je gewoon opnemen. Het is bij de meeste bluetooth speakers namelijk mogelijk om te bellen via de speaker. Je hoeft dan dus niet haastig de verbinding met de speaker te verbreken in de hoop dat je nog op tijd het belletje kunt opnemen. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat iedereen in huis het gesprek dan kan horen.

Welk merk bluetooth speaker is het beste?

Bluetooth speakers zijn verkrijgbaar van veel verschillende merken. Welk merk je het beste kan kiezen, ligt een beetje aan je voorkeuren. Voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding is een speaker van JBL een goede optie. Mensen die graag het beste van het beste willen, en daar ook wat meer voor willen besteden, kunnen het merk Bose overwegen.

Gerelateerde berichten