kunstgras populair
Blog

Kunstgras inmens populair

 
Kunstgras was ooit enigszins controversieel sinds de introductie halverwege de jaren zestig. Oorspronkelijk werd het alleen gebruikt op sportvelden, in stadions en in sommige parken. Het is nu echter goedgekeurd voor residentieel gebruik, vanwege de voordelen, nieuwere formuleringen en lagere kosten. Residentieel gebruik omvat hele gazons, als vulstof in plantgebieden of zelfs als binnengroen.

De voordelen:

Bespaar geld op onderhoud. Zonder de noodzaak van een tuinman, grasmaaier, trimmer, bewatering en andere onderhoudsproblemen, creëert kunstgras een groen landschap zonder het werk of de jaarlijkse uitgaven. Het vereist geen bemesting, geen maaier, geen water geven enz. Uiteraard zijn er de kosten vooraf van de installatie van kunstgras. Kom in aanmerking voor belastingvoordelen. Omdat het veel minder onderhoud vergt, wordt kunstgras soms gesubsidieerd met belastingvoordelen voor de huiseigenaar. Waarom? Omdat het geen water of andere gemeentelijke bronnen gebruikt.

Kunstgras populair want ALTIJD een groen gazon.

Omdat het niet leeft, is kunstgras altijd groen, zelfs tijdens het ‘bruine seizoen’ dat de meeste eigenaren van onroerend goed vrezen. Omdat weer, droogte en hitte geen invloed hebben op kunstgras, zal het altijd groen zijn en er goed uitzien tijdens zijn levensduur, hoewel het uiteindelijk moet worden vervangen. Houd er rekening mee dat het meer warmte verzamelt dan natuurlijk gras, maar nieuwere, modernere kunststoffen zijn beter in het reflecteren van warmte en het nabootsen van hun natuurlijke tegenhangers.

Verminder lucht- en waterverontreiniging.

Aangezien grasmaaiers koolmonoxide en smogproducerende elementen in de lucht spuwen, draagt ​​het gebruik ervan in grote mate bij tot vervuiling. Bovendien wordt geschat dat de gemiddelde huiseigenaar elk jaar een halve liter benzine op de grond morst, omdat hun grasmaaier ofwel moeilijk te vullen is, hun bak moeilijk te vullen is, of omdat hun maaier het op de grond lekt. Afvloeiing van pesticiden en kunstmest van gazons kan ook het grondwater verontreinigen.

Allergisch?

Veel kinderen hebben last van seizoens- en buitenallergieën zoals hooikoorts. Als je ooit allergieën hebt gehad, weet je hoe ongemakkelijk dat kan zijn. Natuurgras zit vol met pollen en andere natuurlijke allergenen die ook kinderen met een gevoelige huid irriteren. Het installeren van kunstgras helpt bij het verminderen of volledig elimineren van allergische reacties voor de meeste kinderen.

Zeer duurzaam

Buitenspeeltuinen worden blootgesteld aan alle weersomstandigheden, van wind en regen tot sneeuw en zon. Natuurlijk gras vereist regelmatig water tijdens droge tijden en een goede afvoer tijdens regenachtige perioden. Je kunt in plaats daarvan rubber of zand proberen. Het rubber barst en vervaagt echter in het zonlicht en het zand plakt nog steeds en wordt modderig. Kunstgras is bestand tegen al deze weersomstandigheden en behoudt toch dezelfde heldere kleur. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over grote modderplassen, want het kunstgras heeft een uitzonderlijke afvoer. Dat betekent dat kinderen in principe kunnen spelen zodra het ophoudt met regenen zonder uit te glijden.

Kleren schoon

Kinderen kunnen het niet helpen, maar worden vies als ze buiten spelen in natuurlijk gras. Zelfs zand of gerecyclede banden kunnen kinderen groezelig en stoffig achterlaten. Veel ouders maken zich ook zorgen over het feit dat hun jongere kinderen per ongeluk wat van het vuil, zand of stukjes band opeten. Kunstgras elimineert al deze problemen. Geen echt gras betekent geen grasvlekken. Geen plassen betekent niet hoeven dweilen of modderige kleren in een pas schoongemaakte auto.

Gerelateerde berichten