wat voor shopper ben jij Black friday
Blog

Welke van de 5 types online shoppers ben jij?

Er zijn 5 soorten online shoppers – welk type ben jij? Ben jij de koopjesjager die van een goede deal houdt? De last-minute shopper die wacht tot de laatste minuut om alles te kopen? Of de impuls koper die dingen koopt in een opwelling? Als je weet welk type shopper je bent, kunt u geld besparen en efficiënter winkelen. Lees verder om meer te weten te komen!

1. De prijsgevoelige shopper

De prijsgevoelige shopper is de vloek van het bestaan van elke retailer. Deze shopper is nooit tevreden met de prijs van een product, hoe goed de kwaliteit ook is. Ze zijn altijd op zoek naar een betere deal, en ze zijn nooit bang om af te dingen. Ze houden bijvoorbeeld de black friday deals goed in de gaten en slaan hun slag aan het einde van november. De prijsgevoelige shopper bezorgt verkopers heel wat hoofdbrekens, maar is ook een noodzakelijk kwaad. Immers, zonder hen zouden detailhandelaren geen reden hebben om kortingen of uitverkoop aan te bieden.

2. De gemaksshopper

Er is niets mis mee om een gemaksshopper te zijn. In de snelle wereld van vandaag is het zelfs bijna een noodzaak. Wie heeft er immers tijd om van winkel naar winkel te rennen? Of nog erger, om in de rij te staan? Nee, dank je. Geef mij maar het gemak van kopen vanuit het comfort van mijn eigen huis. Toegegeven, er zijn momenten dat ik het leuk vind om in de rekken van mijn favoriete winkel te snuffelen. Maar als het tijd is om iets te kopen, kies ik altijd voor de online optie. Dus als je me zoekt, je vindt me verscholen in mijn kantoor thuis, winkelend naar hartenlust.

3. De perfectionistische shopper

De perfectionistische shopper is een zeldzaam ras. Dit is de persoon die de tijd neemt om het perfecte product te vinden en pas een aankoop doet als hij tevreden is. Deze shopper is vaak te vinden in dure winkels, waar hij elk artikel zorgvuldig inspecteert voordat hij een beslissing neemt. Ze zijn bereid om uren (en soms dagen) onderzoek te doen naar een potentiële aankoop, en ze zullen nooit een impulsaankoop doen. Voor de perfectionistische shopper gaat het er bij het winkelen om het perfecte artikel te vinden, hoe lang dat ook mag duren. Voor hen is de extra inspanning het uiteindelijk altijd waard is.

4. De merkentrouwe shopper

De merkentrouwelingen zijn onvoorwaardelijk toegewijd aan de merken waar ze van houden. Voor hen is er niets beter dan het vinden van dat perfecte item in hun favoriete (online) winkel. Ze vertrouwen hun favoriete merken blindelings en durven er niet van af te wijken – zelfs niet als dat betekent dat ze iets meer moeten betalen. Voor de merkentrouwe shopper gaan kwaliteit en vertrouwdheid boven alles.

5. De impulskoper

De impuls shopper lijken altijd de nieuwste gadget of designer handtas te hebben, ook al kunnen ze het zich niet echt veroorloven. Ze kopen altijd dingen in een opwelling, vaak zonder vooruit te plannen of te weten wat ze willen. En hoezeer we hen ook veroordelen, we kunnen niet anders dan een beetje jaloers zijn op hun spontaniteit. Er is tenslotte iets voor te zeggen om in het moment te leven en je hart te volgen.

We hebben gekeken naar vijf verschillende soorten online shoppers, maar met welke identificeer jij je het meest? Welk type shopper je ook bent, als je begrijpt hoe de hersenen werken, kun je slimmer winkelen en meer uit jouw online winkelervaring halen.

Gerelateerde berichten